Klikoni ne foto

Mirëserdhët në faqen elektronike të shoqatës integrative gjermano-shqiptare

files/IDEAL-Webseiten-Inhalts-Bilder/Bild__Wuerfel.jpgShoqata integrative gjermano-shqiptare (IDEAL), është një bashkim i individëve, shoqërive dhe institucioneve gjermano-shiptare, me qëllim kryesor nxitjen e mëtejshme të bashkëpunimit në fushën e integrimit, ekonomisë, si dhe në aspektet shoqërore dhe kulturore të marrëdhënieve dypalëshe. Fokusi ynë është në shtetin e NRW ( Landi i  Rinit të Veriut dhe të Vestfalisë Perëndimore).

 

   Mbi ne      Lajme & Aktivitete     Anёtaresia

Ne kete Rubrike „Mbi Ne“ Ju do te gjeni me shume informacione mbi historikun e Shoqates sone, qellimet dhe Strukturen e saj. Ne e mirepresim shkembimin me ju.

 

Na shkruani ne adresen tone: info@i-de-al.org

 

Ne vend te nje Shen Valentini!

 

!! Te dashur anetare te IDEAL Student Club, te dashur bashkemoshatare!

 

I ftuari yne: Artisti Dren Abazi! Kantautor, producent, themelues i Zig Zag Orchestra


Le te shijojme kenget e mrekullueshme te Artistit, mes tyre "Mbreti i Nates", "I Dehur Jam", "Sa Larg", "Mes Yjesh", "Pa Fryme"....

 

Dhe jo vetem muzike... live me ne Dren Abazi ne dialog mbi artin, pandemine dhe ne! info@i-de-al.org

Behuni pjese e kesaj mbremje virtuale te vecante duke derguar nje mail tek info@i-de-al.org p per t´u rregjistruar pa pagese dhe per te marre konfirmimin dhe kodin tuaj ne ZOOM Dialog.

Se bashku arrijme me shume!

Dialog Virtual me Rininë në Gjermani!

 

!! Te dashur anetare te IDEAL Student Club, te dashur bashkemoshatare!

 

Mire se vini ne Dialogun e pare virtual mes nesh dhe Shkelqesive te Tyre, Ambasadoreve te Republikes se Shqiperise, Kosoves dhe Maqedonise se Veriut. Kjo mbremje ofron nje mundesi te shkelqyer per te diskutuar bashkarisht per tema qe ju prekin cdo dite apo tema qe ju interesojne.

Dergoni nje mail tek info@i-de-al.org per te bere rregjistrimin pa pagese dhe per te marre konfirmimin dhe kodin per pjesemarrjen tuaj ne ZOOM Dialog.

Se bashku arrijme me shume!

Kerkese per Riatdhesim!

 

!! Te dashur bashkeatdhetare!

Lutemi gjeni me poshte njoftimin e Ambasades sone ne Berlin dhe veproni sipas ketij udhezimi.

Njoftim i rendesishem per rikthimin e shqiptareve ne Shqiperi:
Te gjithe shtetasit shqiptar qe jane bllokuar ne Gjermani dhe jane me qendrim 90 ditor, studente, apo shtetas qe kane ardhur per arsye familjare, shendetesore, per kohe te shkurter ne Gjermani te dergojne me email te: :

te dhenat e listuara me poshte:

 

1. Emer dhe mbiemer

2. Numer pasaporte

3. Datelindje

4. Qytetin/rajonin ku banon

5. Statusi (student, turist, arsye shendetesore, humanitare, familjare, biznesi etj)

6. Vendbanimi ne Shqiperi

7. Numer kontakti ne Gjermani dhe ne Shqiperi

8. Emri i personit qe ju merr ne aeroport ne Rinas dhe targen e automjetit.

 

Te dhenat nuk jepen permes telefonit per te evituar gabimet ndaj dergoni vetem me e-mail.

 

Ju falenderojme!

 

Pandemia e Korona Virus!

Per cdo EMERGJENCE, kontaktoni:

E Rendesishme!
  • Keni kaluar ose mund te kaloni 90 ditet e qendrimit ne Gjermani? Lutemi merrni irgjent kontakt me zyrat e te huajve ne qytetin ku jeni permes mailit, telefonit dhe kontaktit direkt NESE LEJOHET!
  • Po ju mbaron koha e qendrimit dhe ju duhet te zgjasni siguracionin e shendeit, lutemi informoni menjehere shoqarine e siguracionit qe ju ka prepre siguracionin e pare per ta zgjatur ne diten e mbarimit te siguracionit aktiv!

 

Aktuale! 26.11.2019

Termet i Rende ne Shqiperi!

 

„Wir helfen Albanien“

 

Te dashur bashkatdhetare,

 

termeti i dates 26 Nentor dhe lekundjet e tjera te mepasshme kane shkaktuar humbjen e jetes per me shume se 50 persona, me dhjetra godina jane shkaterruar e me qindra jane bere te pabanueshme!

IDEAL me vendim unanim ka vendosur te krijoje nje konto te vecante per te mbledhur ndihma financiare dhe materiale per te ndihmuar sa me shume familje ne nevoje, femije, te rinj e te moshuar.

Dhuro dhe Ti ne llogarine e dedikuar!

 

Qellimi: „Wir helfen Albanien“ – Name, Nachname, Anschrift

Mbajtesi i Llogarise: Integrative Deutsch-Albanische Gesellschaft e.V. (IDEAL)

Banka: Volksbank Düsseldorf Neuss eG

IBAN: DE94301602130038378023

 

I gjithe donacioni do te destinohet per mbeshtetjen e femijeve te kopshteve, shkollave fillore apo nentevjecare ne zonat e prekura.

>>>>>>

E Rendesishme! Donacioni juaj eshte i zbritshem nga taksat vjetore ne Gjermani! Per kete ju duhet vetem te paraqitni vertetimin e donacionit nga IDEAL.

>>>>>>

Per me shume informacione mbi donacionin tuaj lexoni ketu.

 

Nëse dëshironi të mbështesni punën tonë, ju ftojme me kënaqësi të bëheni pjesë e shoqatës IDEAL kundrejtë një kuote vjetore të përcaktuar.  Anëtarësimi juaj në shoqatë ju ofron mundësinë të kontriboni në forcimin e masave integrative dhe përmirësimin e këtij procesi duke shkëmbyer eksperiencat personale dhe duke propozuar ide origjinale për arritjen e qëllimit të përbashkët.

 

files/IDEAL-Webseiten-Basisaufbau/Toggle-Buttom_AL__ANETARESIA-1.png

 

         
   Donacione      Shtypi & Media      Shёrbime & Lidhje

Ne se ju  vleresoni punen tone dhe deshironi te na mbeshtesni, Ju ftojme perzemersisht te ndihmoni shoqaten me nje donacion tuajin.Nepermjet mbeshtetjes suaj  ju mund te kontribuoni ne forcimin e perpjekjeve gjermano-shqiptare per  integrim.

 

 

 

 files/IDEAL-Webseiten-Basisaufbau/Toggle-Buttom_AL__DONACIONE-1.png

 

Shoqata IDEAL hedh veshtrimin mbrapa tek nje radhe aktivitetesh dhe ngjarjesh. Ne se ju deshironi te dini me shume per aktivitetet tona ,atehere mund t'i hidhni nje veshtrim galerise tone me fotografi dhe faqes me informacione aktuale ne internet.

 

Kliko ketu per te kaluar direkt ne faqen e Artikujve mbi Dialogun e Pare Gjermano-Shqiptar 2013
(Konference ekonomike, Ekspozite e Produkteve Shqiptare dhe Kultures Shqiptare, Kulture, Integracion)
29. Nendor 2013, Philharmonie Essen
files/DialogTag-2013/Dialogtag2013__Logo__al.png

  Ne ju ofrojmë ndihmën tonë në pyetjet dhe shqetësimet në fushat:
  • Të drejtat ligjore të emigrantëve
  • Masat e integrimit
  • Ekonomi dhe investim
  • Arsim, trajnime dhe tema shoqërore
  • Shërbime të ndryshme
  • Art dhe kulturë

 

 

Libra të ilustruar të Shqipërisë dhe Kosovës

IDEAL rekomandon Monografinë e Shqipërisë nga dy autorët Doris dhe Jürgen Sieckmeyer të mësojnë më shumë rreth vendit dhe njerëzve të saj, qoftë ai që përgatitet për një udhëtim atje ose të mbajë kujtime të mira.

Coverbild der Monografie Albanien

Libri i ilustruar përmban më shumë se 100 foto mbresëlënëse dhe tekste shoqëruese të hollësishme. Monografia mund të porositet përmes IDEAL . Më shumë vepra arti nga dy fotografët dhe autorët mund të gjenden në www.sieckmeyer.com.

IDEAL rekomandon Monografinë e Kosovës nga dy autorët Doris dhe Jürgen Sieckmeyer të mësojnë më shumë rreth vendit dhe njerëzve të saj, qoftë ai që përgatitet për një udhëtim atje ose të mbajë kujtime të mira.

Coverbild der Monografie Albanien

Libri i ilustruar përmban më shumë se 100 foto mbresëlënëse dhe tekste shoqëruese të hollësishme. Monografia mund të porositet përmes IDEAL . Më shumë vepra arti nga dy fotografët dhe autorët mund të gjenden në www.sieckmeyer.com.


Mbështetur nga sprint dhe troveo